Search This Blog

Wednesday, April 18, 2012

wahai Wanita...

wahai wanita2. ingt baik2 jika kamu dah pernah melakukan dosa. maka bertaubatlah kamu. jgn rasa hina. sbaliknya taubat sunguh2
ada kisah wanit yg mngaku berzina lalu dia direjam maka percikan darah wanita tersebut telah kna pakian seorg pnduduk madinah maka dia telah meneps darah itu dgn persaan hina maka nabi bagi tahu sebabkn taubat wanita itu Allah ampunkan dosa seluruh pnduduk madina. buat salah itu biasa kita kn manusia tp Allah itu maha pngampun. dgn ceritakn kisah silam kamu akan mnyakiti hati lelaki yg kamu ceritakan. dan Umar R.A anhu marah pada org yg ceritakan kisah silam anaknya kepada bakal suami. knapa kamu nak buka aib yg Allah sndiri dah tutup?

jgn mersakan sebab kamu dah x suci kamu x layak dapat lelaki yg baik. sebaliknya taubatlah pada Allah jadilah baik jika kamu dah jadi baik maka x mustahil kamu dapat lelaki yg baik.

dan ini bukn galakan buat dosa. dosa mmng x boleh buat. jgn mudah percaya lelaki jgn serahkan diri kamu pada lelaki sblm kamu sah jadi mliknya yg halal. jagna serahkan cinta pada lelaki ajnabi jgn skli2 cinta sblm bergelar suami. perbuatan kamu adalah mnzalimi suami kamu yg di takdirkan buat kamu.

sntiasa dahulukan dgn istihara bila Istihara Allah akan tnjukan siapa org itu. dgn itu kamu boleh elak jika kamu dah cinta maka kamu musathil akan tgalkan dia sbb kn tingkalkan amaln sunnah dalam buat kputusan maka berlaku mcm kes pnceriyan dn sbagainya. bila famly x stjupun boleh jadi kesan istihara kamu.. satu org wanita sbb x pedulikan kesan istihara dia. sbbkn rasakan diri dia betol telah musnahkan hidup dia telah hancurkan hati lelaki yg cintakan dia dengan ikhlas. yg sngub terima dia seadanya.

apa pun yakinlah Allah yg tetapkan jodoh. Lelaki yg baik untuk wanita yg baik begitu juga sbaliknya.

No comments:

Post a Comment